14 Mart 2013 Perşembe

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA TARİHİ KARAR

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA TARİHİ KARAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün yıllardır uğraştığı askeri havalimanının DHMİ'ye devredilmesi konusu sonuca bağlandı. Maliye Bakanlığı tarafından bugün alının bu karar ile Atatürk Havalimanı’nın rahatlatılmasını sağlanacak. Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne kullanımına verildi ve askeriye üzerinde bulunan tahsis kaldırıldı.


Bu kararla birlikte Atatürk Havalimanı’nın genişletilmesi amaçlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. havalimanının yapılacağı bölgeyi havadan gezdi. Gezisinin ardından gelen bu tahsisin, 3. havalimanının yapılacağı alanın fiziki şartlarının olumsuz olmasından dolayı yapıldığı kaydediliyor. Bu olumsuz fiziki şartlardan nedeni ile gecikecek olan 3. havalimanının yapımına kadar Atatürk Havalimanı'nın rahatlatılmasına yönelik bir adım olduğu da ileri sürülüyor.

Apron, lojman ve havacılık müzesini içersine alan 800 dönümlük bir askeri alan mevcut. Shelter adı verilen bombaya dayanıklı hangarlar da askeri apronda bulunuyor. Bu hangarlarının yıkılması askeri apronun sivile devredilmesinden sonra gerçekleştirilecek. Bu şekilde askeri havaalanının olduğu kısımda 40 uçaklık park alanı açılmış olacak.
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Havacılık Haberleri Tüm hakları saklıdır.İzinsiz kopyalanamaz veya başka bir platformda yayımlanamaz