8 Aralık 2012 Cumartesi

NASA 'nın gelecek uçak tasarımları

Günümüzde bir çok uçak çeşitleri 1980 lere hatta ve hatta 1970 ' lere dayanmaktadır...Çoğu zaman uçak üreticileri eski tip uçak tasarımlarını günümüz teknolojisi ile modifiyelip piyasaya sürüyorlar ..Haliyle durum böyle oldukça uçak tasarımları artık ihitiyaçlara yetişmekte zorlanıyor.





Düzenli olarak artak ticari durum , nüfus ve havayolunu kullanan yolcuların artmasıda günümüz uçaklarını sınırlarını zorlayabiliyor.Olaylar böyle geliştikce yolcu kapasitesi hava taşımacılıgının en büyük sorunu haline gelmeye başlıyor.Hava yollarının benimsenmesi hem ticarette , hemde yolcu tasımacılıgında durmadan büyüyen bir hacme sahip.

Örneğin 2004 yılında hava trafiğinin %5 büyümesi beklenirken, yılın ilk altı ayında hiç beklenmeyen bir büyüme gerçekleşti ve hava trafiği%20 oranında arttı.

Günümüz yük ve yolcu taşımacılığının hava yollarına yönelmesi ve beklenmeyen artışlar, uçak teknolojisinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. NASA'nın önümüzdeki 20 yılın uçakları olarak gördüğü ve geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştığı özel tasarımları bir araya getirdik. Kimisi sadece kendi başına küçük bir havaalanı olabilecek kapasitede, kimisi ise sadece güneş enerjisi kullanarak uçabiliyor. Hepsi galerimizde sizleri bekliyor...
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Havacılık Haberleri Tüm hakları saklıdır.İzinsiz kopyalanamaz veya başka bir platformda yayımlanamaz