19 Mart 2013 Salı

THY’NİN HEDEFİ: 1 MİLYON YOLCU

THY’NİN HEDEFİ: 1 MİLYON YOLCU

Bu yıl 1 milyon yolcuya ulaşarak rekor kırmayı hedefleyen THY, Rusya'da 8 ayrı noktaya uçuyor. Rusya’da çalışmalarını hızlandıran Türk Hava Yolları (THY), Rusya’nın başkenti Moskova dahil olmak üzere 8 ayrı noktaya uçuyor. 2013’de ki hedefi ise1 milyon yolcuya ulaşarak rekor kırmak.

Rusya’nın hava yolu şirketi U-Tair’le işbirliğini tamamlamak üzere olan THY, Ankara’dan aldığı yolcuyu tek bilet ile Rusya’nın en doğusu olan Vladivostok’a ulaştırabilecek.


Moskova’da düzenlenen "Intour Market (ITM) 2013" turizm fuarına katılan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, “Moskova ile birlikte Rusya Federasyonu’nda 8 noktaya uçuyoruz. Tüm bu noktalardan Antalya uçak bileti satıyoruz İş ve kültür turizmi amaçlı İstanbul seyahatleri gerçekleşiyor. 2012’de 550 bini Moskova’dan olmak üzere toplam 850 bin yolcu taşıdık. Sadece 5-6 yıl önce rakamlar 60 bin seviyesindeydi. Yılın ilk üç ayı için aynı trend sürüyor. Yüzde 10-15 artış bekliyoruz. 2013’te milyon sınırını aşacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu. Deribaş, Rusya ve Türkiye turizm ilişkilerinde THY’nin katkısının çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

İstanbul’un, Rusya’nın Afrika ve diğer bölgelere uçuşlarında tam merkez olduğunu söyleyen Deribaş, “2013’te Afrika’ya en çok uçan şirket olacağız. Moskova’ya dört seferimiz var. Aktarma süreleri de uzun olmuyor. Dolayısıyla Rus yolcular için Afrika’ya ulaşabilecek en iyi hava yolu durumundayız. Rusya’nın en çok noktasına uçan yerli havayolu şirketi U-Tair’le anlaşmamızda son noktaya geldik. U-Tair, Vnukova’dan uçuyor. Artık tek uçak bileti ile Rusya’nın her noktasına gitmek mümkün. Artık bagajını da ulaştığı noktada almak şartı ile tek biletle uçabilecek. Ankara’dan Vladivostok’a tek biletle uçmak mümkün oluyor” diye ekledi.
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Havacılık Haberleri Tüm hakları saklıdır.İzinsiz kopyalanamaz veya başka bir platformda yayımlanamaz